Algemene kinesitherapie

De algemene kinesitherapie richt zich op de behandeling van klachten in het bewegingsapparaat. We denken hierbij vooral aan pijn t.h.v de spieren en de gewrichten.

Zowel acute klachten als chronische problemen worden aangepakt. Daarbij hoort natuurlijk ook de revalidatie na een operatie (totale knieprothese, heupprothese, schouder operatie, enz.).

Maak een afspraak
Algemene kinesitherapie

Manuele therapie

Deze therapie behandelt klachten van het bewegingsstelsel, met behulp van specifieke manuele technieken (mobilisaties, tracties, stretchen, triggerpoints, manipulaties, viscerale).

Een manueel therapeut is gespecialiseerd in de bewegingsmogelijkheden van het menselijk lichaam en de wervelkolom in het bijzonder. Manuele therapie ziet het lichaam als één geheel en gaat op zoek naar de onderliggende oorzaak van je pijnklachten in plaats van enkel lokaal de pijn te verzachten (holistische visie).

Maak een afspraak
Manuele therapie

(Sport)revalidatie

(Sport)revalidatie  is bedoeld om blessures, eventueel opgelopen tijdens het sporten, te behandelen en patiënten zo snel als mogelijk terug te laten sporten/bewegen.

Aan de hand van manuele technieken, oefentherapie, taping, enz. wordt er een behandelplan opgesteld waarbij rekening gehouden wordt met uw eigen mogelijkheden en met de door u beoefende sport.

Maak een afspraak
(Sport)revalidatie

Neurologische revalidatie

Neurologische kinesitherapie is gericht op het optimaliseren van motorische functies en het verminderen van beperkingen bij neurologische aandoeningen.

Onze gespecialiseerde aanpak richt zich op het verbeteren van het dagelijks functioneren van individuen die te maken hebben met uitdagingen als gevolg van neurologische aandoeningen zoals een beroerte, Parkinson, multiple sclerose, hersenletsel en andere neurologische complicaties.

Samen streven we naar een verbeterde levenskwaliteit door middel van doelgerichte en individueel afgestemde behandelingen.

Maak een afspraak

Myofasciale therapie (dry needling)

Dry needling is een behandeltechniek in de kinesitherapie waarbij een zeer dunne naald in de huid en spier gestoken wordt. Deze techniek wordt ingezet bij pijnlijke en gespannen spieren en is uiterst effectief voor het behandelen van myofasciale pijn en triggerpoints.

 Dry needling is gebaseerd op Westerse anatomische en neurofysiologische principes en is dus niet hetzelfde als acupunctuur.

Maak een afspraak
Myofasciale therapie (dry needling)

Taping en kinesiotaping

De klassieke Taping ondersteunt vooral gekwetste gewrichten. Vaak maakt men gebruik van deze techniek bij de behandeling van sporters en sportmensen met verstuikingen of minder stabiele en instabiele gewrichten, maar taping kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld een verstuikte pols of enkel.

Kinesio Taping komt uit Japan en is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam. Bij die techniek wordt gebruik gemaakt van een speciale tape die rekbaar is tot ongeveer 130%. Bij gewone tape is de functie gericht op de beperking van de pijnlijke bewegingen, hetgeen leidt tot drukverhoging. De Kinesio Tape is daarentegen gericht op drukvermindering van het aangedane gebied en stimulering van een correcte beweging doordat de tape de huid een stukje optilt.

Maak een afspraak
Taping en kinesiotaping